Friday, July 31, 2009

Pārdot dvēseli

Laika ietvaros, es iekaros dvēseles pavados. Sargašu tos, kamēr citi atdos tos, nopārdos baudas tirgos. Gredzens pirkstos, dzēriens dzirkstošs - svarigāks nekā bērns badā sirkstošs kā dzīvnieks mirstošs. Kļūstot nedrošs par drošo dzīvi, meklējot asarām dzīli, kur tās peldēs, vaigus jaunus deldēs, līdz dziļuma dzelmēs asaras izkaltīs vasaras svelmēs. Vai tie esam mēs? Vai tikai laika patērētāji vāji, kuriem svarīgi paklāji, labklājība, trūkst atbildība par daudz atriebība, mirušo, dzīvo attiecība. Tikai apstiprina to, kas mani satricina. Vieglā lina apģērbs man kļūst smags, tad arī tie saka, ka tu esi traks, bet maldīgs jūsu izejas punkts par trakumu. Nepārspēt jūsu lepnumu, neizsmelt jūsu seklumu, jo traukam nav vietas, draugam nav vietas. Laikam jau cietas sirdis nekad nekļūs mīkstas, jo no gaļas sīkstas, kad no rītiem rīstas, tad tikai tie bīstas saprotot, kad izjūtas nav īstas, jo bez dvēseles tās zaudē patiesumu atstājot tukšumu un nervu impulsu bez formas, kas klaiņo un visus citus savās sāpes vaino.

Nakts. Skumji gaudo kaut kur suns. Vejš apstājās un pēc brīža metās atpakaļ uz to vietu tur kur kādreiz sācies katrs šeit te aplūkotais notikums. Mēs savukārt tik redzēsim šiem dažiem notikumiem beigas, pamacība kā var pardot dvēseli bez steigas. Naudas, baudas, vieglas dzīves vardā. Tikai daži piemēri no tukstošiem, patiesība te pat ārā.
1. Ārsta roka uztrennēta vada pacientam vēna zāles. Tās gan neizārstes viņu, toties pārcels viņpasaules tālēs. Tur šo veco kungu viņa kaites nemocīs. Baltā ārsta halatā kaut kur testaments ir salocīts, kurā protams viņam viss ir norakstīts.
2. Veca sieviete, bez pazīmem ka dzīva, savas lauku mājas istabā uz grīdas asinīs. Kāds bezkaislīgi dīdās. Pensija, ko kaimiņiene saņēmusi, izmisīgi meklē. Viņa dvēsele jau sen ir nonākusi peklē.
3. Mazā dzīvība ievelk tikai vienu reizi šīs te vietas gaisu. Rokas, kuras pieder mātei, gādigi un ātri ieliek mazo ķermenīti maisā. Pat, ja runāt mācētu, tad tādai mātei bezjēdzīgi būtu kliegt "es mamma, slāpstu". Sātans dzird pie sevis ceļ rokā lāpstu.

Kad dvēseli tie pārdod, tad tikai tie prāto, kadi spēki mūsu dzīves kārto. Vērojot sauli sārto, milijonus redzam, kuri pārdodās, tirgojās. Labumu, uz mirkli lietas kārotas iegūst tie, bet zaudē tie visu, zaudē tie visu.

Monday, July 27, 2009

Meistars un Pūķis

Kāds ļoti vecs pūķu meistars katru dienu, ja to atļauj laika apstākļi, laiž pēcpusdienas debesīs pūķi. Pūķis uzlido augstu debesīs pārspējot pat dzelzs putnus un vēlāk atgriezies uz zemes stāsta meistaram ko ir redzējis lejā. Meistars ir ļoti vecs un liekas visu savā dzīvē pieredzējis, taču dažreiz pūķa stāstītais viņu pārsteidz drīzāk sarūgtina, drīzāk šausmina. Meistars klausās un domā. Pūķis lido un stāsta. Tā norisinās viņu saruna, Meistars un Pūķis.

Sunday, July 26, 2009

and so it is

Tā kā nosaukumu nolēmu izdomāt vēlāk, tad jāķeras pie rakstīšanas štelles.
vispār zbis beidzot cerams rīt tikšu vaļā no savas pāčas. ilgi gaidītā uzvara pār matiem, nais!
bet ja tā nopietni tad galīgi sūdīgi pakaļā un visādi citādi slikta nedēļas nogale. tā jau nekas slikts, ja visi kaut kur nebūtu aizbraukuši - maitas!

Valds, Ričiņš, Justiņš un Ingīts Čingīts savā super ilgi gaidītajā pārgājienā, kas šodien izrādijās, ka nemaz nabija tik liels zajebiss.

Megnis & ko + Krūmiņa <- (po pa viņu), bet pats galvenais ELZA zvērojās. Ahūn daudzi vispār zināmi un netik daudz zināmi tur esot devušies.
Kakls Sīlis ar draudzeni aizņemts. Kakls Emīls pazudis un nav sasniedzams.
Un noslēgumā Liene, ar kuru man bija sarunāta pastaiga, izlemj aizbraukt uz bīč partī.
Vēlīgi ļauži!

Nu tā nu es kvernēju mājās. nu labi, ka vēl ar Miku aizgāju uz manēžu piektdien + vēl atradu Arčiņu ar kuru aiziet nopelst, bet vakars galīgs fufels pie personal computer. Filmu arī izvēlējos skatīties itkā normālu, bet nu zin kā i, man ne pārāk patika vispār (Road To Perdition).

Nu lab, vakar Upeniekam ar aizbraucām pakaļ uz Kandavu, vismaz to dabūju satikt. kopš pilsētas dzerstiņa nebija satikts. Tam ar nabagam traki pēc nometnes tagad ir. Dzīve jau grūti un galīg pārmocīts tur bija.

Piektdien pat biju tik garlaicības nomākts un ar tik daudz enerģiju, ka ja kāds būtu desmitos vakarā, kas protams ir nereāli, piedāvājis braukt uz Zvērā, es pat būtu braucis un tērējis savu pēdējo un tik citām lietām svarīgo naudiņu.

Ā un Paula par to ko es tev teicu, ko es vēlētos izdarīt! Ja godīgi, tad es to jau itkā izdarīju pirms zvērā, laikam, ka trešdien, bet nu tagad tur atklājās vēl visādi pigori, tā kā nu - man laikam neiet!


ā un ja kas, tad es neesmu Liene Šomase! Tikai lai cilvēki zinātu!

bļē

īstenībā tagad nav!